Vandaag blijven we nog een dagje in Locmiquelic. Lekker heel de dag niks doen. Wel een klein terugkomend klusje. De scheepsklok. Mark en Marion hadden een nieuw uurwerkje meegenomen voor de klok, die radio gestuurd is en altijd de juiste tijd zou/moet aangeven. Alleen loopt die steeds ruim 6 uur voor. Met wat geklooi met de wijzers hoop ik dat het nu opgelost is. Na dit klusje keek ik nog maar een aflevering van een serie en Marianne nam haar receptenboek door. In de middag verandert de kajuit van de Just in een decor van heel Holland bakt.
Met maar één deelnemer: Marianne uit Leidschendam.
De eerste technische opdracht is: bak 6 muffins. Opdracht twee de signatuuropdracht, maak een tarte tatin. En het spektakelstuk, dat als laatste opdracht is bereid: een avondmaaltje, gegrilde bavette, gebakken aardappels en groente ratatouille.
Natuurlijk is er een jurylid gevonden om de baksels te beoordelen. En dat is Ruud toevallig ook uit Leidschendam. De technische opdracht, is goed uitgevoerd, een mooie kleur, smeuïg van structuur en smaak en dat zonder een professionele oven, maar een Wonderpan. Het jurylid was dik tevreden over het resultaat van de eerste opdracht. In de rustpauze keek het jurylid naar de voorbeschouwing van de Formule 1, om de tijd te doden. En was Marianne zich aan het inlezen van de signatuuropdracht. Een klassiek Frans taartje, de Tarte Tatin. Ook de Tarte Tatin moet bereid worden in de Wonderpan. Het jurylid loopt af en toe rond tijdens de opdracht, maar heeft meer oog voor z’n laptop, waar die naar de formule 1 race van Spa keek. Deelnemer Marianne was druk bezig met het spektakelstuk, een opdracht die geheel naar eigen smaak en bereiding gemaakt mag worden. Er werd ook een extra saus gemaakt. Een rode wijnsaus, waarbij de wijn niet alleen gebruikt werd voor de saus. De laatste twee opdrachten lopen iets door elkaar en dat is een extra moeilijkheid. Het jurylid wees op de knelpunten, met name het gebrek aan gas/elektra-pitten aan boord. Maar Marianne zag geen problemen en nam nog een wijntje en chipje. Maar toen was er toch wat stress. Alle pannen op de pitten en die met de juiste gaarheid geserveerd moeten worden. Marianne vroeg of ik het vlees wilde bakken. Ik ging overstag aan dit verzoek. Gezamenlijk hebben de deelnemer en jurylid de maaltijd klaargemaakt. Na alle bak- en kookopdrachten op de Just, veranderde de kajuit in een restaurant waar het jurylid een complete maaltijd kreeg voorgeschoteld. Voor de gezelligheid prikte ook de enige deelnemer een vorkje mee. Uiteindelijk kon het jurylid niet anders beslissen, dat Marianne bakker/kok van de week is geworden.


Weer: zonnig, 25 graden
Windkracht: 5