Wakker worden met nog steeds een gierende wind in de masten. Eerst maar naar de weersverwachting kijken. De wind gaat wel iets afnemen, maar in de avond trekt die weer aan tot ruim 21 knopen. Om dan naar Belle-Ile te varen en in de haven van Sauzon aan een mooring te liggen shaken vonden we geen fijn vooruitzicht. De haven biedt weinig beschutting bij wind uit het noorden. Dus blijven we lekker nog een dagje in Port Haliguen. We gaan dan maar een beetje schoonmaken en eindelijk eens een boek lezen van m’n overvolle E-reader. We hebben nog eens wat beter gekeken naar de haven van Sauzon, grote delen vallen bijna droog en de moorings die overblijven liggen dicht bij de ferrybootterminal. Dus hoe dan ook, we liggen daar niet rustig. Voorlopig schrappen we Sauzon. Mede omdat we Le Palais op Belle-Ile een beetje vonden tegenvallen. Maar we hebben nog tijd zat en de afstanden zijn hier klein, het kan zo maar zijn dat we daar volgende week anders overdenken. Marianne heeft haar receptenboek erbij gepakt en ze maakt Bretonse Kip, een recept met prei, slagroom, Bretonse Cider en aardappelpuree. Alleen die Bretonse cider was niet te zuipen, dus die ging via de gootsteen rechtstreeks de oceaan in. Hebben de vissen ook een leuke avond. Het werd dus Just Kip en die smaakte prima. Vervolgens nam ik de afwas voor m’n rekening. Morgen een klein tochtje naar Le Crouesty.
Weer: bewolking met zon 21 graden
Windkracht: 5/6