De planning voor vandaag is helemaal niks doen. Om 7:00 uur was er al een drukte van belang op de kade. De marktkramen werden opgebouwd. Na ons ontbijtje gingen we alle kraampjes langs, samen met heel het dorp. We waren misschien iets te laat gegaan op onze rustdag, want sommige kramen waren al flink uitverkocht. Voor terug aan boord hebben we een Bretonse specialiteit meegenomen een soort boterkoek met daarop dunne laagjes filodeeg, lekker voor één keertje. Omdat al het vlees op de markt al was uitverkocht, hebben we bij de Boucherie een gehaktmengseltje, voor homemade hamburgers en een flink stuk entrecote  gekocht. Bezakt en bepakt kwamen we terug op de Just. Ik ging aan de slag om de boegklampschroeven uit te boren en dan op te vullen met epoxy. Marianne ging alle stenen en schelpen voorzien van een plaatsnaam, waar we ze hebben gevonden en Daniel ging een goede internetverbinding zoeken om de kwalificatie van de Formule 1 te kunnen kijken. Zo nadat alle klussen zijn gedaan, kunnen we met enige hapering de perfecte kwalificatie van Max bekijken. In de middag was er een zeehondje bij de zandbank naast (!) onze boot een visje aan het verschalken. De Homemade hamburgers voor ons zaterdagse maaltje smaakten prima. We hadden nog enig vermaak in de haven. De havenmeester was aan het schelden op een net binnengekomen zeilbootje. We konden er niks van verstaan, maar dat Frans klinkt dan ook nog mooi. Na de afwas hebben we alvast een lekker toetje voor morgenavond gemaakt, witte chocolademouse met gepocheerde perziken. Voor morgen staat er een zeiltochtje van ruim 6 uur op het programma en dan is het wel zo makkelijk om vooraf alvast wat voorbereidingen te treffen. Al met al is het nog een drukke dag geworden. O, ja, de crew mag wel morgen een beetje uitslapen, we vertrekken pas om 9:00 uur.


Weer: zonnig 28 graden
Windkracht: 2